Menu

Szukasz zdrowej i smacznej diety?
Sprawdź, która dieta z naszej oferty najlepiej pasuje do Twoich
preferencji żywieniowych, postawionych celów i prowadzonego stylu życia.

Dieta Light IG

Przedstawiamy bieżące menu, które aktualizujemy podczas weekendów.

2019-06-17
(poniedzialek)

I śniadanie

Pieczeń rzymska z suszonym pomidorem podana z kolorowymi warzywami oraz chlebem wieloziarnistym (wyrób własny)

II śniadanie

Cynamonowe muffinki owsiane z jabłkiem i kawałkami kiwi

Obiad

Kremowe Risotto z kurczakiem i zielonym groszkiem

Podwieczorek

Pikantna sałatka z szarpaną wołowiną

Kolacja

Wietnamska zupa pho z kurczakiem

2019-06-18
(wtorek)

I śniadanie

Waniliowe racuchy pełnoziarniste z musem jeżynowym i miętą

II śniadanie

Zwijane bułeczki pizzowe z tuńczykiem podane z sosem czosnkowym i pomidorkami koktajlowymi

Obiad

Pierś z indyka faszerowana grzybami leśnymi i orzechami w winnym sosie podana z kaszą gryczaną i surówką z kapusty pekińskiej

Podwieczorek

Kofty drobiowe z kminkiem i czosnkiem podane z pieczoną papryką i makaronem pełnoziarnistym

Kolacja

Lekka sałatka z prażoną ciecierzycą i fetą

2019-06-19
(środa)

I śniadanie

Omlety owsiane z sezamem podane z kokosowym musem owocowym

II śniadanie

Jajka na twardo z sosem tzatziki, pomidorem malinowym z bazylią i chrupiącą ciabattą

Obiad

Meksykański gulasz drobiowy z mielonego mięsa z brązowym ryżem

Podwieczorek

Sałatka cezar

Kolacja

Pietruszkowe naleśniki z nadzieniem szpinakowo-gryczanym

2019-06-20
(czwartek)

I śniadanie

Batoniki musli z orzechami podane z jogurtem cynamonowym

II śniadanie

Sałatka z gruszką, niebieskim serem pleśniowym i orzechami

Obiad

Duszone polędwiczki wieprzowe z cebulą, kaszą pęczak i surówką z białej rzodkwi z chrzanem

Podwieczorek

Zapiekany bakłażan faszerowana mielonym mięsem podany z komosą ryżową

Kolacja

Noodle z wędzonym tofu hoisin

2019-06-21
(piątek)

I śniadanie

Orkiszowe gofry cytrynowe z musem mango

II śniadanie

Hummus z grochu z suszonymi ziołami w towarzystwie świeżych warzyw i chleba gryczanego (wyrób własny)

Obiad

Pieczony dorsz z imbirem, dymką i kolendrą podany z brokułem i topinamburem

Podwieczorek

Sałatka śródziemnomorska z kurczakiem

Kolacja

Chłodnik salmorejo z jajkiem i dyniową bułeczką graham ( wyrób własny)

2019-06-22
(sobota)

I śniadanie

Owsianka wiśniowa

II śniadanie

Sałatka śledziowa z batatem i żółtym serem

Obiad

Zrazy z kurczaka z kiszonym ogórkiem i cebulką w sosie pieczeniowym z żytnim makaronem i surówką z selera

Podwieczorek

Szaszłyki curry z indyka z kabaczkiem, cebulą, papryką i pomidorem

Kolacja

Tarta pełnoziarnista z jarmużem, porem, cukinią i kremowym serkiem

2019-06-23
(niedziela)

I śniadanie

Buchty ze śliwkami

II śniadanie

Tacos z pieczonym kurczakiem i salsą z mango

Obiad

Pulpety wołowe w kokosowym sosie porowym z kaszą pęczak i pieczonymi warzywami

Podwieczorek

Sałatka grecka

Kolacja

Frytki warzywne z kotlecikami z fasoli podane z sosem majonezowo-musztardowym