Menu

Szukasz zdrowej i smacznej diety?
Sprawdź, która dieta z naszej oferty najlepiej pasuje do Twoich
preferencji żywieniowych, postawionych celów i prowadzonego stylu życia.

Dieta Light IG

Przedstawiamy bieżące menu, które aktualizujemy podczas weekendów.

2019-02-18
(poniedzialek)

I śniadanie

Waniliowe zielone naleśniki z gruszkowo-jabłkowym musem

II śniadanie

Galette z pieczoną papryką i serem

Obiad

Schab z suszoną śliwką w sosie pieczeniowym z kaszą jaglaną i grillowanymi warzywami (bakłażan, pietruszka)

Podwieczorek

Orkiszowe eklerki z waniliowym serkiem i pomarańczową skórką

Kolacja

Makaron gryczany z duszonym szpinakiem z cebulką i kawałkami kurczaka w sosie śmietanowym

2019-02-19
(wtorek)

I śniadanie

Bułeczki drożdżowe z konfiturą owocową

II śniadanie

Sałatka z pieczoną piersią kurczaka z brązowym ryżem, świeżymi warzywami i bazyliowym sosem winegret

Obiad

Grillowane szaszłyki z piersi indyka z warzywami i kaszą gryczaną

Podwieczorek

Muffiny z cukinią i łososiem

Kolacja

Paprykowa zupa krem z paluszkami gryczanymi z makiem

2019-02-20
(środa)

I śniadanie

Migdałowa kasza jaglana z musem brzoskwiniowym

II śniadanie

Pasta z tuńczyka z cebulką podana z pomidorkiem koktajlowym, kiszonym ogórkiem i bułeczkami z ziarnami

Obiad

Potrawka z kurczaka z kalafiorem , fasolką szparagową i kaszą gryczaną

Podwieczorek

Kokosowe ptasie mleczko

Kolacja

Quesadillas z drobiowym mielonym mięsem i chorizo posypany tartym serem mozzarella

2019-02-21
(czwartek)

I śniadanie

Jajka faszerowane pastą z avocado podana z plasterkami świeżych warzyw, bezglutenowe bułeczki na sposób toskański

II śniadanie

Domowa bakaliowa granola z jogurtem truskawkowym naturalnym

Obiad

Rolada z wołowego mięsa mielonego z warzywami w sosie paprykowym z surówką z selera i brązowym ryżem

Podwieczorek

Rajska szarlotka gruszkowa

Kolacja

Ratatuille (cukinia, bakłaża, papryka, cebula, pomidory) z serem camembert i kaszą jaglaną

2019-02-22
(piątek)

I śniadanie

Twaróg z jogurtem naturalnym, czarnym sezamem, kolendrą i kiełkami pora w towarzystwie ogórka zielonego, białej rzodkwi i trójkolorowego chlebka orkiszowego

II śniadanie

Koktajl jagodowy na maślance

Obiad

Pieczony pstrąg cytrynowy z ziołowym masłem klarowanym podany z surówką modrą i puree z batata

Podwieczorek

Ciasto malinowe

Kolacja

Kalafiorowy krem z ciecierzycą i kuleczkami mozzarelli

2019-02-23
(sobota)

I śniadanie

Owsianka tiramisu

II śniadanie

Rolada szpinakowa z łososiem i kremowym serkiem podana z kolorowymi warzywami

Obiad

Pierś z indyka faszerowana mozzarellą, awokado i suszonymi pomidorami w sosie musztardowym z surówką z kiszonej kapusty i komosą ryżową

Podwieczorek

Jogurtowe babeczki z chia z truskawkami na zimno

Kolacja

Warzywne tajskie żółte curry na mleczku kokosowym z makaronem ryżowym i tempeh'em

2019-02-24
(niedziela)

I śniadanie

Puszyste placuszki śmietankowe z musem z owoców leśnych

II śniadanie

Paszteciki z serem feta, porem i twarożkiem podane z frytkami warzywnymi

Obiad

Czarne spaghetti z mini klopsikami drobiowymi i różyczkami brokuła

Podwieczorek

Batoniki kokosowe z czekoladą

Kolacja

Pizza na spodzie z fasoli z chorizo, pieczarką i sosem pomidorowym