Menu

Szukasz zdrowej i smacznej diety?
Sprawdź, która dieta z naszej oferty najlepiej pasuje do Twoich
preferencji żywieniowych, postawionych celów i prowadzonego stylu życia.

Dieta Light Vege

Przedstawiamy bieżące menu, które aktualizujemy podczas weekendów.

2019-04-22
(poniedzialek)

I śniadanie

Bananowe gofry owsiane podane z musem truskawkowym

II śniadanie

Smalec z fasoli w towarzystwie pomidora, ogórków małosolnych, cebuli i focacci rozmarynowej

Obiad

Pełnoziarnisty makaron penne w sosie beszamelowym podany z brokułem, papryką, porem i kuleczkami mozzarelli

Podwieczorek

Ciasto leśny mech

Kolacja

Sałatka grecka

2019-04-23
(wtorek)

I śniadanie

Kokosowy ryż jaśminowy z musem ananasowym

II śniadanie

Serowa tarta z brokułem, papryką i porem

Obiad

Ziołowe pęczotto ze szparagami podane z jajkami w koszulce

Podwieczorek

Fit ciasto ze śliwkami i chilli

Kolacja

Orzeźwiająca zupa ogórkowa z koperkiem

2019-04-24
(środa)

I śniadanie

Chlebek bananowy z wiśniami (wyrób własny) podany z jogurtem naturalnym straciatella

II śniadanie

Hummus z burakiem, zielonym ogórkiem, rukolą i papryką podany z bułeczkami orkiszowymi z czarnuszką (wyrób własny)

Obiad

Placuszki ziemniaczane z warzywami i serem

Podwieczorek

Migdałowe trufle z kaszy manny i twarogu

Kolacja

Galettes bretonnes z kozim serem i papryką

2019-04-25
(czwartek)

I śniadanie

Muffinki jajeczne ze szczypiorkiem z pastą warzywną z dyni i bakłażana podane z gryczanym paluchem ze słonecznikiem (wyrób własny)

II śniadanie

Pobudzający koktajl kawowy

Obiad

Pieczony dorsz z ziemniakami z czosnkiem w towarzystwie surówki z kapusty pekińskiej, marchewki i kukurydzy

Podwieczorek

Warstwowy sernik z czarną porzeczką

Kolacja

Leczo warzywne z marynowanym tofu w czosnku i słodkiej papryce

2019-04-26
(piątek)

I śniadanie

Owsianka malinowa

II śniadanie

Papryka faszerowana czosnkowym twarożkiem ze szpinakiem podana z chlebkiem żytnim z suszoną śliwką (wyrób własny)

Obiad

Makaron ryżowy z łososiem i warzywami stir fry

Podwieczorek

Orkiszowe różyczki nadziewane konfiturą (wyrób własny)

Kolacja

Bob czorba, czyli bułgarska wegańska zupa fasolowa z ziemniaczkami

2019-04-27
(sobota)

I śniadanie

Różowe gofry owsiane z musem mango

II śniadanie

Sałatka z tuńczykiem, serem feta, kaszą jaglaną, świeżymi warzywami i czosnkowym sosem winegret

Obiad

Pulpeciki z ciecierzycy i kaszy jaglanej w sosie chrzanowym podane z kaszą bulgur oraz surówką z białej rzodkwi i pora

Podwieczorek

Sałatka owocowa z migdałami

Kolacja

Duszona młoda kapusta z koperkiem i boczniakami podana z brązowym ryżem

2019-04-28br>(niedziela)

I śniadanie

Mocno czekoladowe pancakes podane z musem z owoców leśnych

II śniadanie

Sajgonki z tofu, duszonymi warzywami z pikantnym sosem paprykowym

Obiad

Bakłażan w sosie pieprzowym w towarzystwie mieszanki ryżu i kolorowego kalafiora

Podwieczorek

Ciasto batatowo – kokosowe

Kolacja

Wegetariańska pizza gryczana z sosem jogurtowo - czosnkowym