Menu

Szukasz zdrowej i smacznej diety? Sprawdź, która dieta z naszej oferty najlepiej pasuje do Twoich preferencji żywieniowych, postawionych celów i prowadzonego stylu życia.

Dieta Light na co dzień

Przedstawiamy bieżące menu, które aktualizujemy podczas weekendów.

2019-06-17
(poniedzialek)

I śniadanie

Pieczeń rzymska z suszonym pomidorem podana z kolorowymi warzywami oraz chlebem wieloziarnistym (wyrób własny)

II śniadanie

Cynamonowe muffinki owsiane z jabłkiem i kawałkami arbuza

Obiad

Kremowe Risotto z kurczakiem i zielonym groszkiem

Podwieczorek

Pełnoziarnista zebra jogurtowa

Kolacja

Barszcz wiosenny z botwinki z ziemniakami i jajkiem

2019-06-18
(wtorek)

I śniadanie

Bananowe racuchy pełnoziarniste z musem jeżynowym i miętą

II śniadanie

Zwijane bułeczki pizzowe z tuńczykiem podane z sosem czosnkowym i pomidorkami koktajlowymi

Obiad

Pierś z indyka faszerowana grzybami leśnymi i orzechami w winnym sosie podana z kaszą gryczaną i surówką z kapusty pekińskiej

Podwieczorek

Waniliowy sernik z czekoladą

Kolacja

Lekka sałatka z prażoną ciecierzycą i fetą

2019-06-19
(środa)

I śniadanie

Jaglanka migdałowa z porzeczkami czarnymi

II śniadanie

Jajka na twardo z sosem tzatziki, pomidorem malinowym z bazylią i chrupiącą ciabattą

Obiad

Meksykański gulasz drobiowy z mielonego mięsa z ryżem basmati

Podwieczorek

Malinowy torcik z kaszy manny

Kolacja

Buraczane naleśniki z nadzieniem szpinakowo-gryczanym

2019-06-20
(czwartek)

I śniadanie

Batoniki musli z bakaliami podane z winogronem i jogurtem cynamonowym z miodem

II śniadanie

Sałatka z gruszką, niebieskim serem pleśniowym i orzechami

Obiad

Duszone polędwiczki wieprzowe z cebulą, kaszą pęczak i surówką z marchwi z chrzanem

Podwieczorek

Mleko czekoladowe z batatów

Kolacja

Noodle z wędzonym tofu hoisin

2019-06-21
(piątek)

I śniadanie

Orkiszowe gofry cytrynowe z musem mango

II śniadanie

Hummus z grochu z suszonymi ziołami w towarzystwie świeżych warzyw i chleba gryczanego (wyrób własny)

Obiad

Pieczony dorsz z imbirem, dymką i kolendrą podany z brokułem i purre ziemniaczanym z groszkiem

Podwieczorek

Bezglutenowy keks naładowany bakaliami

Kolacja

Chłodnik salmorejo z jajkiem i dyniową bułeczką graham ( wyrób własny)

2019-06-22
(sobota)

I śniadanie

Owsianka daktylowo- wiśniowa

II śniadanie

Sałatka śledziowa z ziemniakami i żółtym serem

Obiad

Zrazy z kurczaka z kiszonym ogórkiem i cebulką w sosie pieczeniowym z czarnym ryżem i surówką z selera

Podwieczorek

Bułeczki drożdżowe z truskawkami

Kolacja

Tarta pełnoziarnista z jarmużem, porem, cukinią i kremowym serkiem

2019-06-23
(niedziela)

I śniadanie

Buchty z powidłami śliwkowymi

II śniadanie

Tacos z pieczonym kurczakiem i salsą z mango

Obiad

Pulpety wołowe w kokosowym sosie porowym z kaszą jęczmienną i pieczonymi warzywami

Podwieczorek

Pomarańczowy makowiec z granatem

Kolacja

Frytki warzywne z kotlecikami z fasoli podane z sosem majonezowo-musztardowym